Astronomsko društvo "Leo Brenner"

Astronomical Society - Società astronomica - Astronomische Gesellschaft "Leo Brenner"

Održani VII. Dani Spiridiona Gopčevića

Naše je Društvo 15. i 16. svibnja 2017. organiziralo VII. Dane Spiridiona Gopčevića koje se trudimo organizirati svake godine u svibnju obzirom da je Gopčević službeno započeo svoja astronomska opažanja sa Zvjezdarnice “Manora” 09. svibnja 1894. godine.

U ponedjeljak 15. svibnja 2017. u dvorani crkve sv. Nikole predsjednik Društva Dorian Božičević, mag. theol. je održao predavanje na temu Zanemarena baština – Više od 10 godina od odluke o zaštiti, povratku i obnovi Zvjezdarnice “Manora”.

Na predavanju je predstavljen i novi broj Časopisa Astronomskog društva “Leo Brenner” – FOTON na istu temu, a prisutni su nakon predavanja mogli besplatno preuzeti novi broj časopisa i neke od prijašnjih publikacija u izdanju našeg Društva. Osium toga, prisutni su mogli pogledati i prolistati originalne knjige Lea Brennera (Spiridiona Gopčevića) i drugu originalnu građu koje je naše Društvo prikupilo poslijednjih godina za zbirku o povijesti astronomije otoka Lošinja.

U utorak 16. svibnja 2017. od 20:30 do 22:00 sata na Rivi lošinjskih kapetana smo organizirali promatranje Jupitera, a teleskopima su upravljali učenici astronomske sekcije.

Astronomsko društvo "Leo Brenner" © 2014 Frontier Theme